tirsdag 26. oktober 2010

Jippi! Jeg skal bli mamma!I dag ble det helt offisielt. Vi er 12 uker på vei om kun to dager og er så glade for at endelig kan hele verden få vite hemmeligheten vi har båret på lenge. Noen fikk vite det tidlig, andre har nok mistenkt det. Formen har vært dårlig med mye kvalme og lite matinntak samt slapphet og trøtthet, derfor har jeg vært noe borte fra jobb. Formen har en antydning til å være stigende, og det er fantastisk.

Det var fantastisk i uke 9 da vi var på privat ultralyd, bare for å se om det var noe der. Og det var det. En liten med bankende hjerte og noen tapper til armer.

Ifølge babyverden skjer dette i uke 12:

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 10 uker gammelt, og mange regner dette tidspunktet som en milepæl. De fleste spontanaborter skjer i løpet av de 12 første ukene av svangerskapet, og fra nå av er spontanaborter mindre vanlige. Årsaken er at fosterets organer nå er ferdig dannet, og det er som regel feildannelser som ender i tidlig spontanabort.

Det lille fosteret ligner stadig mer på et lite menneskebarn, selv om det ikke er mange centimeter langt. Ansiktet har øyne, nese og munn og nå formes også strupen og stemmebåndene.

Leveren begynner å skille ut galle, som lages i den ferdig formede galleblæren. Både skjoldbruskkjertelen og bukspyttkjertelen er ferdig formet, og bukspyttkjertelen begynner å produsere insulin. Det er fremdeles vanskelig å bestemme barnets kjønn ved ultralyd, men fosteret begynner å vise karakteristiske trekk i de ytre kjønnsorganene. Mye av bevegelsene til fosteret er reflekser, og det tynne hudlaget er veldig sensitivt.
3 kommentarer:

 1. Gratulerer med offentliggjøringen av den koselige nyheten!! Gleder meg til å få vite kjønn og denslags :)

  Gratulerer med bytte av bloggplatform :) Og velkommen i klubben :)

  Gleda mæ sykt sykt sykt mye til å se det lille nurket ;)

  suss og klem

  SvarSlett
 2. Tusen takk Karina !

  suss og klem

  SvarSlett
 3. Hei hei:)
  Først og fremst må jeg jo si GRATTIS til deg:):):)

  Takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Moro at du også venter i mai. Vi har foreløpig termin 2. mai, men jeg er sikker på at jeg kommer til å få 8.mai, på min pappas bursdag.. Haha;)

  Ønsker deg en fin torsdagskveld og håper at formen din fortsetter å holde seg oppadstigende:)

  (Ps: Jeg måtte logge meg inn med google-kontoen min for å kommentere og den viser til en blogg som ikke gjelder lenger. Bloggen min finner du på www.mrspinsdiary.com)

  SvarSlett