tirsdag 28. juni 2011

En misfornøyd Linnea og slitne foreldre....

(Bilde lånt fra: spessielt2.blogspot.com)

I kveld kommer en liten personlig "slitenutblåsning" fra meg. Jeg mener at man av og til kan blogge om det som ikke er så trivelig og perfekt. Bloggverden kan i mine øyne bli litt kunstig da det perfekte bestandig skal fremstilles. Kan være noen har erfaring med det samme vi sliter med og kan komme med tips/råd?


Vi føler oss litt utmattet her i gården etter den siste tids utfordringer, langt sykehusopphold med gulsott behandling, store ammeproblemer, kolikk/mageproblemer og den siste to tre ukene en misfornøyd Linnea som ikke slår seg til ro på kveldene.


Hun sov på kveldene i stua i vugga og vi tok henne med ned da vi la oss og hun sov videre. Men så begynte hun å sove lettere og våkne på vei ned. Dermed fant vi ut at hun kan få ligge i sengen sin på kvelden og vi har babycallen på. Vi hadde etpar vellykkede kvelder med det for ca tre uker siden. Deretter har hun vært lysvåken på kvelden fra 19-20 frem til 03 hver kveld og vært umulig og lagt. Jeg har hatt tanker om at hun har en våkenperiode da men har skjønt nå at hun er overtrøtt. Da jeg skjønte hun er overtrøtt har vi prøvd å legge henne tidligere uten hell, hun slår seg ikke til ro. Hun greier overhode ikke å sovne av seg selv i sengen eller vuggen når hun er trøtt og må bæres eller bysses i søvn, hvis ikke blir det hysterisk gråt. Vi er ikke noe fan av å la en så liten baby gråte seg i søvn så det er ikke noe alternativ. Helsesøster anbefaler det ikke da de kan bli svært utrygge. Dette har blitt verre og verre med at hun ikke lengre bare er våken, men gråter og sutrer hele kvelden. Uansett hva vi gjør blir hun ikke fornøyd. Ikke engang bæring og trøsting hjelper. Nå også mer på dagtid også, hun sover lite og lett på dagen og finner ikke roen. Vi føler vi har prøvd det meste. Hun er bedre i magen så det kan ikke være det. Vi synes det er fryktelig at hun er så utrøstelig. Det tar alle krefter. Pappaen har lagt på et annet soverom da han må sove litt før jobb om dagene. Vi avlaster hverandre på kveldene slik at den ene trøster linnea mens den andre kan spise litt, ta en dusj og gjøre det mest prekære husarbeidet. Vi ønsker oss så gjerne en fornøyd Linnea og om ikke annet en liten time voksentid på kvelden hvor vi kan snakke sammen. Hun sovnet halv åtte fredag og sov utover natten, sensasjon. Men vi finner ikke ut hva som gjorde det da.


Litt tilleggsinfo:

Hun får nan på flaske, er god og mett på kveldene og får påfyll. Hun har trøske i munnen og får soppmiddel. Hun har kavet mye med munnen (også når hun er mett) i ukesvis og vi fikk henne til å ta en prematursmokk, men smokken stresser henne mer opp, hun kaver når hun sutter på den. Jeg føler det er noe ubehag med munnen og lurer på om trøsken kan plage henne så mye at hun ikke får sove og våkner lett når hun sover? Ellers ser vi at hun er kjempetrøtt og sovner men kroppen er urolig og henger ikke med i innsovingen. Så hun "våkner" av at hun er urolig i kroppen men vil så gjerne sove ser det ut til.


Tips????

6 kommentarer:

 1. Her kommer dessverre min ekspertise til kort. Æ har rett og slett ikke snøring.. Men æ synes forferdelig synd i dokker alle 3 som e sliten, utmatta og sikkert rimelig gåen.

  Æ e helt i mot å alltid skulle fremstille det "perfekte", det æ derimot har sansen for e å ha fokus på det positive. Men innimellom e det såååå GODT å komme med ei utblåsning og noen spørsmål om hjelp.

  Æ håpa virkelig dokker finn ut av det snart, å ta tida til hjelp e fattig trøst. Æ skulle så gjerne vært i Bodø å bært litt rundt på lille Linneagullet sånn at dokker iallefall kunne få slappa av litt begge to :)

  Savna dokker :-*

  SvarSlett
 2. har dere tenkt over kiss kid syndromet eller hva det heter?

  SvarSlett
 3. Karina: enig med dæ at man skal ha fokus på det positive, det e grunnen til at æ blogga. Man finn hverdagslykken og kan fokusere på den og fremstille den :)

  Kristine: ja vi har tenkt litt på kiss. men va hos kiropraktor før 4-5 uka sida og sia han ikke nevnte nåkka om det har vi slått det ifra oss. men har manuellterapi time i neste uke så da får vi sjekka det opp.

  SvarSlett
 4. det er godt og få avskrivet det hvertfall:) tror han klumpen her har noe men ikke kiss kid men litt stivere venstre side( merker det ekstra godt under amming og han må snu hodet til venstre). men skal høre om det på 6 ukers kontrollen neste uke:)

  SvarSlett
 5. se på denne linken: http://www.sovlillebaby.com/highneed.htm

  SvarSlett
 6. Æ har ferie fra 18.juli og 3 uka utover. Aner ikke helt ka æ skal finn på men nokka blir det vel. Mulig æ bare reis en eller anna plass :) Kommer neppe til Bodø før i august :)

  SvarSlett