fredag 3. februar 2012

Gran Canaria-Amadores


Amadores(bildet er tatt når vi går på vei opp i høyden)

Vi har altså kommet hjem fra Amadores som er en liten plass på Gran Canaria. På sørspissen av Gran Canaria ligger buktene eller småbyene som jeg kaller dem som perler på en snor.(selv om det ikke er byer) Helt fra Playa Del Ingles til Puerto Mogan finner du fornøyde soltørste turister. Vi valgte Amadores som er en pitteliten plass med en kunstig strand som er importert fra Afrika. Men riktignok helt nydelig og visstnok Gran Canarias fineste strand. I tillegg til stranden finner du masse hoteller, restauranter og et lite kjøpesenter på høyden. For her er det bratt, og vi valgte bevisst et hotell nederst på grunn av barnevogn og barnevennlighet. Men det var ikke vanskelige trapper i Amadores så vi kunne ha bodd i høyden, men det hadde krevd mye mer trim evt mange runder i taxi. Vi trivdes flott i Amadores med vår lille snuppe på 9 mnd, for her er det rolig og barnevennlig. Det er bare 1 km med gangvei langs havet til langt travlere Puerto Rico. Hit gikk vi stadig vekk for å besøke familie, stranda eller butikker. Også bare for å gå tur.


 (Hotellområdet. Grand Amadores)

Det som også er fint med Amadores er at det er midt i smørøyet med Puerto Rico like ved. I tillegg tok vi taxi til Puerto Mogan. Vi var med buss til Palmitos Park som er en flott fuglepark(og dyrepark) inn i landet fra Maspalomas. Vi leide også bil sammen med et vennepar og dro til Las Palmas. Det er lett å leie bil og flotte motorveier. Vi var ikke i høyden inn i øya men det er nok litt mer grusete veier.
Det er lett å ta seg rundt og taxi er rimelig og lett. De har faste priser og det er ikke noe tull.
Buss er også lett å ta, godt lagt til rette og raskt å komme seg frem.

(Puerto Mogan, nydelig havneby)

Maten var god. Nydelig! De er flinke med tapas og canariske poteter(saltbakte småpoteter med en spesiell saus) og hvitløksmarinerte reker ble raskt en favoritt. Prisen ligger på 10-20 euro for en middag, 3-10 euro for en lunch. Er du i Amadores og skal unne deg det lille ekstra så må du dra til Amadores Beach Club for å spise, noe dyrere men fantastiske matopplevelser. Uansett langt under norske priser. Vi spise mange gode luncher. Flere kvelder satt vi på hotellrom verandaen mens snuppa sov godt og spiste medbragt fra hotell restauranten. Men vi snek henne ut i vogna med på restaurant noen kvelder også. Det gikk flott, hun sov godt i vogna. 


(Mat på Amadores Beach Club)

Været var vekslende fra overskyet med hustrig vind til nydelig sol og 25 grader. Men jeg tror nok det var overskyet halvparten av tiden. Nå er det slik at det er risiko for det i desember-januar. Vi var inneforstått med det og valgte bevist å reise når det ikke er så varmt med ei lita ei. Men det var som en nydelig norsk sommer, litt finere enn en fin nordnorsk sommer, hihi. Kveldene var rimelig kalde og man måtte ha gode klær og gjerne ei jakke. Det ble ikke bading, vi er feige på kaldt vann. Lillepia ble dyppet nedi og hun syns det var morsomt men kaldt. 

Vi og ikke minst vår lille snuske har kost oss veldig masse, plassen anbefales. 


2 kommentarer:

 1. Fant deg gjennom Google Search Mogan. Veldig koselig å lese ditt innlegg fra familieferie på Amadores. Har aldri feriert der, men har feriert 20 år i Puerto Rico og flere ganger de siste årene i Mogan. Mogan er min favoritt!

  Er enig med deg at Amadores er en avslappende plass og Amadores Beach Club er på listen min når jeg er ferierer der nede.

  Din lille "snuske" er aldeles herlig.

  Ønsker deg velkommen på bloggbesøk. Masse innlegg fra Gran Canaria ;-)

  SvarSlett
 2. hei. kan jeg spørre om noe? likte innlegget ditt, og vi er på vei til amadores nå til sommeren, på altamadores hotel. du skriver at det ligger et kjøpesenter på toppen? hva heter det? og hvor langt ?

  Takk :)

  SvarSlett