søndag 13. september 2009

Høst nostalgi

image
På høsten kjenner jeg bestandig en sterk følelse av nostalgi. Følelsen er i vertfall det jeg forbinder med nostalgi. En veldig god følelse, følelse av at dette er en fin tid. Det er som om gode følelser jeg har hatt tidligere i livet dukker opp. Den er samtidig litt trist men på en god måte, trist at gode gamle dager er forbi. Der er nærmest som om jeg har på denne årstiden mer kontakt med egne følelser og har mer mentalt overskudd. På høsten er jeg på det mest kreative og har stor tiltakslyst på nye ting. I denne tiden er jeg ekstra glad i å fornye både meg selv andre fysiske ting rundt meg. Hvorfor ha nyttårsforsetter midt på vinteren når man er trøtt og alt er tiltak. Hva med å begynne med høstforsetter? Jeg får en sterk følelse av at alle får "nye ark med fargestifter" på denne tiden. Jeg spekulerer mye i hvorfor det er slik. Er det sommeren som har gitt oss påfyll med ferie og en lys årstid? Er det alle gode minner fra barndommens høster? Jeg har bursdag på høsten og som barn var det veldig stas. Jeg får utrolig sterke følelser av luften i skogen om høsten. Hva spiller inn? og hva er egentlig nostalgi? kanskje vi definerer denne følelsen ulik.

Wikipedia skriver at «Nostalgi» blir således brukt om å lengte etter en spesiell tidsepoke eller å dyrke ting fra denne tida. Hva er nostalgi for deg?

Høsten har noen fordeler:
-stearinlys og mørke kvelder
-vakre farger i naturen
-bær og sopp
-fårikål
-en klar ren luft
-sjarmerende høststormer
-mer tid i sofaen og plutselig slår man på Tv igjen

Men når vinteren kommer, da skulle man bare ha kunnet skru tiden frem til våren, med pause i julen selvfølgelig!

Høstens planer skulle egentlig ikke bli mange. Etter flyttestyr, komme i orden styr, mye besøk og generelt mye helgereising det siste året så vi mer frem til å få mer tid hjemme i fred og ro. Min høst bærer preg av å skifte stilling på jobb fra bare nattevakter til vanlig tre delt turnus. Det er veldig positivt. Men som vanlig skjer det noe stadig vekk, hyggelige ting. Høsten til nå har vært preget av influensa, vi blir ikke helt friske. Dermed har mye annet blitt forsaket.Videre i september har vi lyst til å ta de siste turorienteringspostene, ekstrarunden, kanskje en topp-tur, fortsette hagearbeidet, vi skal passe tantegutter og vi burde lete frem penger til å fikse bilen(kanskje en Sverigetur siden det er rimelig å fikse bil der) I tillegg er det tusen ting som kan gjøres inne i huset. For å nyte høsten enda mer kan vi gjerne tenke oss en tur til Hestmann og Fleinvær..hmmm hvordan rekke alt?

Oktober kommer med enda kaldere netter. Det er tid for å kombinere skole på fritiden og jobb. Kanskje børste støv av friskhus kortet? Den nest siste helgen skal vi til Oslo og den aller siste skal vi til Levanger i 40 års dag til min kjære søster. Billetter er bestilt i dag. Jeeeei!

November kommer sannlynligvis med snø og hustrige dager. Denne mnd har jeg hjemme eksamen en uke. Vi skal til Mo i Rana og feire 60 års dag og en venninne i Bodø skal feire 30 års dag. kanskje noen julegaver bør kjøpes? Så kan vi fordele over 40 julegaver på to mnd. (store familier på begge sider, kremt)

Desember kommer og er straks riktig trivelig. Med mye å finne på, mange forberedelser og mye sosialt. Det gjelder bare ikke å begynne å stresse. I desember har jeg to uker juleferie!Jippi!

Det var da riktig trivelig å se fremover!God høst!

1 kommentar:

  1. [...] vente. Det er så mye å glede seg til. Og høsten…jeg elsker høsten ! dette skrev jeg i en blogg om høsten i [...]

    SvarSlett