torsdag 8. desember 2011

Status kjøkkenoppussing

Her lever vi stort sett i kaos. Begynner å bli vant til det nå og har mer eller mindre akseptert at det tar tid, mye tid. Jeg får spørsmål om vi blir ferdige til jul? Til jul???? Da kjenner jeg at jeg kan bli stresset. Nope! Vi blir ikke ferdig til jul. Dette er ikke et tilfelle hvor en har fjernet en kjøkkeninnredning og setter en ny på samme plass. Her flytter vi kjøkkenet i et nytt rom, vi snakker totalrenovering av tak, vegger, gulv, elektrisitet, rør etter en vegg er revet. På gamledelen har vi to kjøkkenbenker, vask og oppvaskmaskin som gjør at vi klarer oss på et vis. 

Vi har allerede brukt over to-tre mnd på hele prosessen til nå. Tankeprosessen på hvordan det skal være har tatt mye tid. Runder hos 4 forskjellige kjøkkenforhandlere, opptil 20 besøk hos dem med samtaler rundt tilbud og detaljplanlegging både på formiddag og ettermiddag har tatt tid. utallige runder med handling av annet utstyr tar også tid. 

Rivingen gikk ganske kjapt, deretter forstyrrelser av gjentatte jobbturer for gubben også var vi syke alle mann i tur og orden. Den siste tiden har elektrisiteten kommet på plass og nye veggplater. I kveld startet gubben såvidt på taket. 

Vi har ombestemt oss når det gjelder veggene, det blir tapet. Dermed må alle veggene gå igjennom "en fjerne gammel tapet prosess"  i gamledelen. Med oppussingen av barnerommet friskt i minnet hvor vi brukte to uker på å fjerne en vegg med tapet var jeg å lånte en dampmaskin på byggmakker og det blir nok mye bedre. 

Min flinke mann er sjefen for prosjektet og gjør alt selv(bortsett fra litt med rør og elektrisitet) Vi prøver å holde oss under 200 000 kr og kan derfor bruke håndverkere minst mulig denne gangen. 
Han er i full jobb på dagtid og kan eller vil ikke jobbe hele ettermiddagene med kjøkkenet da han også vil ha litt Linneatid innimellom. Noen ettermiddager styrer han på hele ettermiddagen og kvelden. Men ofte er det tid til oppussing mellom 20-23 på kvelden. Men man må jo spise, man må roe ned litt før leggetid og neste dag starter 06.30 men et stort Linneasmil. Man trenger ikke være veldig smart for å skjønne at nei vi blir ikke ferdig til jul. Men ferdig blir vi etterhvert og det blir sååååååååååååå bra! Jeg gleder meg så veldig! 

Regner med at ambisjonsnivået er å bli ferdig med taket til jul(iløpet av neste uke)
Så er det full fart med andre gjøremål siste uka før jul. Etter jul blir det vegger, gulv ol. som står for tur før den nye innredningen skal på plass. Vi reise på to uker ferie 18 jan så det blir nok i februar den nye innredningen skal opp. Under tapeten dukket det glade 90 tallet opp, for en grønnfarge? Hva tenkte dere på den tiden? 
Lurer på om man bør grunne med hvit så det grønne ikke skinner gjennom tapeten?

Da skulle de fleste være oppdatert :) 

Ha en fin dag ! 


1 kommentar:

  1. Det ligger en overraskelse inne på Villa Greve til deg!

    Klem, Camilla.

    SvarSlett