torsdag 6. august 2009

rhododendron utfordring

I arbeidet med å grave opp i gamle bed så vi en stor og det vi mente var en stygg sak som vi skulle kaste. Men da erfarne folk kunne fortelle at dette er en sjelden vakker art som vi burde ta vare på. Så da måtte vi jo undersøke hva en rhododendron er for noe. Det viser seg at det er en stor art som skal leve i sur jord men de er som regel helt nydelige når man får de til. Litt informasjon lånt fra Wikipedia :

Rhododendron (også alperose, fra gresk: rhodos, «rose»; dendron, «tre») er en slekt i lyngfamilien. Det er en av de største slektene i planteriket. De fleste artene har fargerike blomster. Flere av artene er eviggrønne. De blomstrer på våren eller forsommeren og kort etter vokser nye blad ut. Rhododendron finnes som krypende fjellplanter, som små og store busker og som trær på opp til 30 m. Bladene kan være fra under en cm til nesten en meters lengde. Plantene er vanligvis saktevoksende. Les mer på disse sidene:
Wikipedia
Bogrønt
Plantasjen

Min kjære gjorde ett stort arbeid i ettermiddag med å lage nytt bed til dette hagefunnet vårt og vi håper vi "får den til"
009
017

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar