lørdag 1. januar 2011

SINT!!


(Foto: vg.no)

Jeg blir sjelden sint, så sint at jeg hyperventilerer og det nesten koker over. Helt få ting gjør meg så sint. Men en av de tingene er ulykkene etter fyrverkeriet hvert år. I går kveld dro vi på en utsiktspost over Bodø for å se utsikten over byen. Det var mye folk der, for det meste barnefamilier men også noen ungdommer. Det begynner med at noen ungdommer tenner på et batteri 5 meter bak oss, jeg roper at de var vel nære folk og flytter meg nærmere kanten på utsiktspunktet i folkemengden. Deretter tenner en barnefamilie på et batteri MIDT INNI FOLKEMENGDEN! Voksne folk med barn rundt seg. Ingen forhåndsregler taes. Jeg koker over og setter meg i bilen.

I dag får vi høre på nyhetene at 17 mennesker pådro seg alvorlige øyenskader i natt. 17 er kanskje ikke så mange i forhold til antall innbyggere. Men det er 17 for mye. 17 som kanskje får livet snudd opp ned og koster mye for samfunnet. Man kan kanskje si at de som tenner opp fyrverkeriet og er fulle helt uten forhåndsregler til en viss grad fortjener det. Men det var mange som var uskyldige tilskuere. Ingen av de 17 skadede hadde brukt vernebriller.

Det blir mye diskusjoner på nett om dette. Skal man forby alt som er moro? Det er alkoholen sin skyld! Skal man også forby å kjøre bil siden det er vel så farlig for mange flere?

Mitt poeng er at nei man skal ikke forby å kjøre bil, det er man avhengig av. Man skal heller ikke forby alkohol. Men hvilke konsekvenser har det at vi forbyr fyrverkeri, INGEN!! Det er ikke noe vi MÅ gjøre i denne verden av moro saker vi kan finne på. At mennesker som drikker ikke kan styre seg når de er fulle er ingenting nytt, vi kan ikke ha en politi per full mann som fyrer opp raketter for å passe på. VI KAN begrense branner og personskader vi VET skjer hvert år. Det har ikke blitt bedre statistikk av å forby fyrverkeri med styrepinner, derfor må det gjøres noe.

Jeg synes fyrverkeri er vakkert. Vi så et fantastisk felles fyrverkeri i rensåsen arrangert av Bodø Kommune. Veldig mye finere enn kl 24.00, for da skyter alle opp de samme kjedelige familiepakkene. Og det i rensåsen var under trygge former.
JA til felles fyrverkeri!
JA til totalforbud forbruk av fyrverkeri blant privatpersoner!4 kommentarer:

  1. E så hjertens enig med dæ Marthe! Håpa på bare kommunal oppskyting snart. Det vil også hjelp på alle de stakkars dyran som bli livredd hvert år når tåpskapen sett i gang.

    SvarSlett
  2. Veldig veldig enig med deg, Marthe!

    SvarSlett
  3. Så utruli bra skrevet! :) Æ e helt enig med dæ! Ja til felles oppskyting. Helt klart!

    SvarSlett