lørdag 19. februar 2011

Hjemme fra Riga

Da er vi vel hjemme etter en magisk vintertur til Riga. Godt å komme hjem til hus og hjem(ikke minst pusikattene) Nå har vi kastet ut min snille søster som har bodd her og passet katter og hus, det er tid for å blogge litt om Riga.
Skal man til Riga som turist er det gamlebyen man skal forholde seg til. Vi bodde på hotell midt gamlebyen. Det er et avgrenset kulturelt og historisk område hvor skattene står i kø. (og ja du kan finne flere kjøpesenter også for de som vil shoppe) Det som er så fint er at det ikke er lange avstander, man orienterer seg lett og kommer seg raskt rundt. Det skal sies at Riga aldri blir noen Praha, men det er aldeles vakkert allikevel. Vi tok oss en runde og så blant annet på frihetsmonumentet, Riga katedral, Rigas ortodokse katedral, St. Peters kirken, House of the Blackheads, og Tre brødre. Men det er mye mer enn dette å se, blant annet flere vakre kirker, flotte bygg og museer.

Vi er livsnytere på tur og fokuset er god mat og kos. Det er masse restauranter i gamlebyen. Prisnivået er forskjellig men bestandig godt under halv pris fra Norge. Maten var helt nydelig og det ble tre retters middag to kvelder på rad. Den første kvelden var vi på en fantastisk middelalderestaurant hvor de lagde mat slik de gjorde i middelalderen. Der var det ikke brus eller potet å få, det hadde de ikke i middelalderen. Det er også flust av cafeer og konditori, og kake det kan de i Riga. NAM!

Det er en stor dyrepark i Riga, glade som vi er i dyr begge to måtte vi sjekke det ut. Selv om det var vinter og flere dyr ikke var der så ble det en fantastisk dag. Anbefales på det sterkeste.Riga er vakker, rimelig, lett å reise til og magisk. Anbefales på det sterkeste. Vakkert på vinteren og sikkert enda finere på vår, sommer og høst.

1 kommentar:

  1. Hit må jeg ta med min kjære på tur :-) Så veldig koselig ut :-)

    SvarSlett